iCalendar Widget

Hoe stel je een iCalendar-widget in voor je agendatoepassing?

U moet bekend zijn met uw standaard agendatoepassing. Dit document bevat instructies voor het toevoegen van een iCalendar-abonnement aan:

• Apple Agenda (OSX >10.9 - Mavericks en Yosemite)
  • Google Agenda (Google.com)
  • Microsoft Outlook.com (Hotmail/Live)
  • Microsoft Outlook 2013 (Windows)
  • Andere agenda-applicaties

Disclaimer: houd er rekening mee dat deze agenda-apps en andere, niet-vermelde agenda-apps, verantwoordelijk zijn voor het synchroniseren van afspraken. Artwin Live en Artwin Software BV zijn NIET verantwoordelijk voor onjuiste of onvolledige synchronisaties die resulteren in ontbrekende gebeurtenissen (gigs). Lees de documentatie van de agenda-app die je gebruikt of neem contact op met de afdeling technische ondersteuning.

Tijdzone-instellingen

Voor het gebruik van de iCalendar-widget moet u uw Agenda-tijdzone instellen. Standaard staat deze ingesteld op "Europa/Amsterdam". Als u deze tijdzone moet wijzigen, gaat u naar uw accountinstellingen in het accountmenu*. Kies in Algemene instellingen uw tijdzone en sla de wijzigingen op.

• Je vindt een snelkoppeling naar de pagina met accountinstellingen in de instellingen van de iCalendar-widget

Een nieuwe iCalendar maken

• Log in op uw Artwinlive.com-account en klik op 'Mijn widgets' in het accountmenu bovenaan de pagina. Klik op de cel 'Nieuwe maken'.
  • Voer een beschrijving van uw nieuwe iCalendar in en selecteer "iCalendar" in de vervolgkeuzelijst "Exporttype". Selecteer alle schema's of individuele schema's om alleen de optredens in die schema's te tonen.
  • Je kunt de zichtbare optredens beperken tot een aantal maanden. Voer een "0" in om alle toekomstige evenementen te tonen.
  • Let op: Als je de optie 'Alle optredens weergeven' moet selecteren om niet-bevestigde en meer informatie over optredens weer te geven. Als u de iCalendar-link gaat publiceren, moet u deze optie niet aanvinken.
  • Druk op de knop "Toevoegen" om uw nieuwe iCalendar-widget op te slaan. U ziet de iCalendar-URL van uw nieuwe widget. Lees het volgende gedeelte van dit document om te kiezen welk formaat bij uw behoeften past.

Agenda-abonnementen

Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw kalendertoepassing. In dit gedeelte bieden we basisinstructies voor de meest gebruikte agendatoepassingen. Apple-agenda Start uw Apple Agenda-toepassing op uw Mac. Selecteer "Nieuw agenda-abonnement..." in het menu "Bestand". Als je een iOS-apparaat (iPhone of iPad) gebruikt, wordt de iCalender automatisch toegevoegd als je een iCloud-account hebt. Selecteer iCloud als locatie. Houd er rekening mee dat u het update-interval kunt definiëren in Apple Agenda. Standaard is dit ingesteld op "Eén week" (of "Nooit" in OSX-versie vóór 10.9). Voel je vrij om deze instelling te wijzigen in een vaker interval. Als je geen iCloud-account hebt, raadpleeg dan dit artikel op iMore.com om een ​​iCalendar-abonnement op je iOS-apparaat toe te voegen.

Vanaf iOS 10 worden nieuwe gegevens niet automatisch opgehaald. U moet dit inschakelen in uw instellingen, agenda's, accounts, nieuwe gegevens ophalen. Tik op de agenda en stel deze in op Ophalen. Ga terug en scroll naar beneden. Stel het verversingsinterval in op 1 uur.

Klik hier voor meer informatie over agenda-abonnementen op apple.com

Google kalender

Open Google Agenda in uw browser. Klik op het drop-down icoon aan de linkerkant van de pagina naast "Andere agenda's" en selecteer "Toevoegen via URL". Als je een Android toestel gebruikt (Samsung, HTC, ...) wordt de iCalendar automatisch toegevoegd. U kunt geen iCalendar-abonnement op het apparaat toevoegen met de standaard Android Agenda-app

Waarschuwing! U heeft geen controle over het synchronisatieproces. Google stelt dat ze iCalendar-feeds om de paar uur verversen, maar ze geven niet expliciet een exact verversingsinterval. Houd rekening met een update-interval tussen 1 en 24 uur.

Klik hier voor meer informatie over agenda-abonnementen op google.com

Microsoft Outlook 2013

Start uw Microsoft Outlook 2013 Windows-toepassing. Open het menu Extra, Accountinstellingen en klik vervolgens op het tabblad Internetagenda's. Houd er rekening mee dat u het synchronisatie-interval niet kunt instellen. Outlook wordt normaal gesproken binnen een half uur vernieuwd.

Microsoft Outlook.com (Hotmail/Live)

Log in op Outlook.com in uw browser en navigeer via het menu naar de Agenda. Klik op de knop Importeren in het menu en druk op de volgende pagina op Abonneren aan de linkerkant van de pagina. Houd er rekening mee dat u het synchronisatie-interval niet kunt instellen. Outlook.com wordt normaal gesproken binnen een half uur vernieuwd. Klik hier voor meer informatie over agenda-abonnementen op microsoft.com

Andere agenda-applicaties

Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw kalendertoepassing.

Geavanceerde functies

Weergavemodi

Standaard verschijnen alle gigs in uw agenda-applicatie op het exacte tijdstip van een optreden. Als een optreden op zaterdagavond om 2.00 uur is, wordt dit op zondag om 2.00 uur gepresenteerd. Dit kan onhandig zijn voor sommige artiesten of toepassingen. In dit geval kunt u de weergavemodus wijzigen in een andere instelling.

Gebeurtenismodus

voor de hele dag In deze modus worden evenementen op zondag 2:00 uur op zaterdag weergegeven als een evenement dat de hele dag duurt. In de titel van het evenement zal de werkelijke tijd nog steeds zichtbaar zijn om u van de juiste informatie te voorzien.

Syntaxis: https://artwinlive.com/widgets/[code]?option=all-day

Tijdverschuivingsmodus

De optie tijdverschuiving kan worden toegevoegd om het evenement 6 uur eerder te tonen dan de werkelijke tijd van het optreden. Zo verschijnt een optreden op zondag 2:00 uur als zaterdag 20:00 uur. In de titel van het evenement zal de werkelijke tijd nog steeds zichtbaar zijn om u van de juiste informatie te voorzien.

Syntaxis: https://artwinlive.com/widgets/[code]?option=with-timeoffset

Als u ondersteuning voor aangepaste tijdzones gebruikt, is de syntaxis van de opties: option=with-timeoffset&tz=[timezone] Aangepaste tijdzone optie U kunt de instelling voor de tijdzone van de gebruiker overschrijven door de tijdzone-optie toe te voegen aan de iCalendar-URL.

Syntaxis: https://artwinlive.com/widgets/[code]?tz=[timezone]

Voer uw standaardtijdzone in voor [timezone] van uw agendatoepassing of apparaat. Een lijst met tijdzonenamen vindt u hier: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tz_database_time_zones Voorbeeld: Amerika/New_York, Azië/Tokyo of Europa/Amsterdam. Het is aan te raden om de tijdzone van je agenda-app (of mobiel apparaat) op een vaste tijdzone in te stellen en het apparaat deze niet automatisch te laten instellen op basis van je fysieke locatie.